matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiązywanie równań
Andzia87327:
Rozwiąż równanie |2
x
−5|=3 proszę o dokładne wytłumaczenie
15 paź 23:54
zef:
2
x
=8 lub 2
x
=2 x=3 lub 1
15 paź 23:55
qulka:
2
x
−5=3 lub 2
x
−5=−3 2
x
=8 lub 2
x
=2 x=3 lub x=1
15 paź 23:57