analiza
w: Naszkicuj wykres funkcji f : <2,3) → R, f (x) := x(sufit)−x(podłoga)
Przpraszam że tak napisane ale nie mogę znależć opcji podłogi i sufitu
15 paź 22:29
Adamm: dla 2 masz f(x)=2−2=0
dla 2<x<3 masz f(x)=3−2=1
15 paź 22:31
w: kurcze przepraszam miał byż przedział <−2,3),
15 paź 22:34
Adamm: dla a<x<a+1 masz f(x)=a+1−a=1, gdzie a to liczba całkowita
dla f(a)=a−a=0
15 paź 22:37
Adamm: czyli dla −2, −1, 0, 1, 2 masz f(x)=0
dla reszty f(x)=1
15 paź 22:37
w: aha czyli to będą na przemian zamalowane kropki i krótkie odcinki zakończone kropakami
niezamalowanymi prawda?
15 paź 22:40
Adamm: tak
15 paź 22:42
w: dzięki Ci wielkie
15 paź 22:44