2*4√x=4√2*8x−1
| 2 | x | 3 | 9 | |||||
( | )2−x+1,5x+1−2,25( | ) =( | )x − | |||||
| 3 | 2 | 2 | 32 |
| x | ||
W drugim przykładzie oczywiście 2,25 jest podniesione do | , ale miałem drobne problemy z | |
| 2 |
| 9 | ||
wyszło mi x= | ||
| 4 |
Może jutro zabiorę się za przykład drugi, bo dziś już padam.
Jeszcze raz dzięki
| 2 | 2 | |||
2) wszystko sprowadź do postaci | i podstaw t=( | )t powinna wyjść f. kwadratowa | ||
| 3 | 3 |
| 2 | ||
( | )x miało być | |
| 3 |
| 3 | 9 | 3 | ||||
2/ 1,5= | , 2,25= | = ( | )2 | |||
| 2 | 4 | 2 |
| 3 | 3 | 3 | 3 | 9 | ||||||
( | )x−2+( | )x+1−( | )x−( | )x= − | ||||||
| 2 | 2 | 2 | 2 | 32 |
| 3 | 4 | 3 | 9 | |||||
( | )x( | + | −2)= − | |||||
| 2 | 9 | 2 | 32 |
| 3 | 3 | |||
( | )x=..............= | )4 | ||
| 2 | 2 |