:"&
DINO: RZUCAMY DWUKROTNIE KOSTKA .OBLICZ PRAWDOPODOBIENSTWO TEGO, ZE ILOCZYN LICZB OCZEK ,KTORE
WYPADNA W OBU RZUTACH ,JEST MNIEJSZY OD 30.
15 paź 18:55
Jack:
|Ω| = 6
2 = 36
Niech A oznacza sytuację, że iloczyn liczb oczek, które wypadną w obu rzutach jest < 30.
wtedy A' to sytuacja, gdy iloczyn oczek jest ≥ 30
zatem
A ' = {56,65,66}
|A| = 3
| | 3 | | 1 | | 11 | |
P(A) = 1 − P(A') = 1 − |
| = 1 − |
| = |
| |
| | 36 | | 12 | | 12 | |
15 paź 19:03
Jack: PS
Krzyczenie w internecie oznacza sie duzymi litermi, dlatego nie krzycz i pisz malymi ;x
15 paź 19:05
Dino : Już rozumiem nie bede pisac duzymi, dziekuje za pomoc
15 paź 19:27