funkcje
Muniek: f−1 kółko f = idx
f kołko f−1 = idy
Czy ktoś może my wytłumaczyć co to jest i co oznacza?
15 paź 18:38
Jack: "kółko" zazwyczaj oznacza złożenie funkcji
15 paź 18:40
Muniek: to akurat wiem, tylko nie wiem co to jest id
15 paź 18:45
jc: id to identyczność, id(x) = x.
15 paź 18:51
5-latek: To nie mogles zapisac na klawaiturze ?
Zajrzyj do ksiazki z ktorej sie uczysz tam powinno pisac co oznacza kazdy symbol
jestes studentem a nie przedszkolakiem
15 paź 18:52
Muniek: dzięki za pomoc! geniusz 5−latek! geniusz!
15 paź 18:53
5-latek: Muniek wcale nie
Geniuszsem to byl np Stefan Banach, Leon Kuczma ,
Metis zna Pana prof z Sandomierza . i
wielu
innych .
Sa jeszcze 3 Panie na tym forum ktore sa geniuszami
15 paź 18:57
5-latek: I jeszce geniuszami byli Ci polscy matematycy ktorzy zlamali kod Enigmy.
Teraz Anglicy probuja to sobie przypisac .
Dlatego nalezy to powtarzac na kazdym kroku ze to Polacy .
15 paź 19:03