funkcja kwadratowa
tusia: Dana jest funkcja kwadratowa a 2 f(x) = − 9(x − a2)2 + 4
a) Dla a = 2 wyznacz postać iloczynową tej funkcji.
b) Dla a = 0 wyznacz te argumenty, dla których funkcja osiąga wartości ujemne.
c) Wyznacz a tak, aby osią symetrii wykresu funkcji była prosta o równaniu x = 6 .
15 paź 16:10
Janek191:
| | a | |
Co to jest : a 2 f(x) = −9( x − |
| )2 + 4 ? |
| | 2 | |
15 paź 17:24
tusia: te a2 na przodzie to przez pomyłkę się wbiło
15 paź 17:26
5-latek: Wstawia to zadanie pod zmienonym nickiem juz kilka razy
15 paź 17:50