Rozwiaz nastepujace równania, nierównosci i układy równan i nierównosci
Kamil: Proszę o pomoc :
a)|x + 2| − |x − 1| = 2
b)|x| = |x + 2|
c)|x + 5| > 1
d) |3x + 1| ≥ 2
e) ||x − 2| − 3| < 4
f) |x − 2| > |2x + 1|
g) |x + 3| = |x − 3| + 2
h) |2x − 1| = |x + 1|
i) ||x − 1| − x| = 0
j) ||x + 2| − 1| > 4
k) |x − 2| ≤ |2x − 1|
Za pomoc bardzo dziękuję a za objaśnienie dziękuję 2 razy bardziej!
Pozdrawiam!
15 paź 14:11
maatiii: równania rozpisz na poddziedziny

i potem część wspólna
15 paź 14:12
Kamil: Niestety nie za bardzo mi to wychodzi
15 paź 16:14
maatiii: Ix+2I − Ix−1I = 2
d1: (−∞;−2)
−(x+2) − (−(x−1))=2
d2 <2;1)
(x+2)−(−(x−1))=2
d3 <1;∞)
(x+2)−(x−1)=2
rozwiązujesz rówania i tworzysz część wspólną
15 paź 16:25