poziom studia
KaRoX: Znajdź wielkość i kierunek wektora: \vec{a} =−3 \vec{k} \times ( \vec{k \times } \vec{j})
odpowiedź: 3j
prosze o dokladne wytlumaczenie bo nie mam pojecia jak sie za to zabrac
15 paź 13:17
Adamm: spróbuj jeszcze raz
15 paź 13:19
KaRoX: Znajdź wielkość i kierunek wektora: a=−3kx(kxj)
odpowiedź: 3j
15 paź 13:21
KaRoX: x−iloczyn wektorowy a reszta liter to wektory
15 paź 13:22
Adamm: j jest jednostkowy ?
15 paź 13:25
KaRoX: nie, to tez wektor
15 paź 13:27
Adamm: nie, j oraz k musi być jednostkowy, bo inaczej to nie ma sensu
k=<0;0;1>
j=<0;1;0>
teraz łatwo policzyć
15 paź 13:37