matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz funkcję
Patryk:
x
2
π
dana jest funkcja f(x)=
, oblicz f (tg
)
x−1
6
mógłbym prosić o pomoc
14 paź 23:01
Antonni:
√
3
Podstaw za x=
3
14 paź 23:02
piotr:
tg(π/6) =
√
3
/3
(
√
3
/3)
2
f(
√
3
/3) =
√
3
/3−1
14 paź 23:03
Patryk:
Dzięki
14 paź 23:07