Zapisz w notacji wykladniczej
Afra:
(5*1031*1,4*1012)/(0,05*1027*2,8*1017)
Niestety kolejne zadanie którego nie potrafię zrobić :−\
14 paź 17:47
Adamm: | | 5*1,4 | | 1031*1012 | |
= |
| * |
| = |
| | 0,05*2,8 | | 1027*1017 | |
| | 1 | | 1043 | |
= |
| *102* |
| =0,5*10 |
| | 2 | | 1044 | |
14 paź 17:54
Jack:
Pomysl

Licznik :
ile jest 5 * 1,4
ile jest 10
31 * 10
12 ?
Mianownik :
ile jest 0,05 * 2,8
ile jest 10
27 * 10
17
oczywiscie to jest jeden ze sposobow.
14 paź 17:54
Antonni: Dzien dobry Adamm
Chyba a ∊<1,10)
14 paź 18:00
Adamm: racja, zapomniałem się
0,5*10=5
14 paź 18:01
Adamm: dzień dobry
14 paź 18:01
Afra: Ok ju w miarę rozumiem ale skąd sie wzięło 12*102
14 paź 18:02
14 paź 18:03
Afra: Oki dziękuje
14 paź 18:04