matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz - suma pierwiastków
duud:
√
2(2−2*
√
2
)
2
+
√
2(2+2*
√
2
)
2
14 paź 16:07
Adamm:
=
√
2
(|2−2
√
2
|+|2+2
√
2
|)=
√
2
(2
√
2
−2+2+2
√
2
)=
√
2
(4
√
2
)=8
14 paź 16:09