Wktory/skalary
BBA: Skąd się bierze ten wzór:
dajmy na to wektor F=absinα
14 paź 12:41
Antonni: P=a*b*sinα −wzor na pole rownolegloboku
14 paź 12:44
BBA: nie o to mi chodzi, pomyliło mi się:
dajmy na to wektor siły F=asinα − co oznacza ten zapis, generalnie pojawia sie to w zadaniach
na rozbijanie wektora na składowe i nniby oznacza długość danego wektora, ale moje pytanie
jest takie − skad ten wzor sie bierze
14 paź 13:47
BBA: i jak dowolnie układać tego typu równania, raz jest sin raz cosinus
14 paź 13:48