matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica jednostronna
wojt:
dlaczego.
√
x
+x
lim x → 0+
√
x
−x
w odpowiedziach jest rowne 1 a nie zero. prosze was o wyjasnienie
14 paź 12:38
Jerzy:
√
x
(1+
√
x
1+
√
x
= lim
=
= 1
√
x
(1−
√
x
)
1−
√
x
14 paź 12:43
Benny:
Skróć przez
√
x
14 paź 12:43
wojt:
dzieki
14 paź 12:59