liczba
Antonni: Jakie ulozyc tutaj rownanie
Pierwsza cyfra liczby szesciocyfrowej jest 1 . Jesli cyfre 1 przeniesc na koniec zapisu tej
liczby t o otrzymamy liczbe trzykrotnie wieksza . Co to za liczba ?
13 paź 19:29
Antonni: Odpowiedz jest taka x=142857
13 paź 20:19
myszka:
3(100 000+10 000x+1 000y+100z+10u +w)= 100 000x+10 000y+1 000z+100u+10w+1)
70 000x+7 000y+700z+70u+7w= 299 999 /:7
10 000x+1000y+100z+10u+w=
42857
szukana liczba to:
142857
13 paź 20:53
Antonni: Ja Ci
myszka bardzo dziekuje
13 paź 21:08
myszka:
Na zdrowie ...
13 paź 21:14