granica
Anula: | | n | |
Granica an = ( |
| ) n pomoże ktoś?  |
| | n + 1 | |
13 paź 15:04
Anula: | | 1 | |
Przekształciłam to tak: lim (1 − |
| ) n |
| | n + 1 | |
13 paź 15:17
Anula: właśnie nie wiem jak
13 paź 15:21
Anula: Możesz jaśniej? jakoś to pokazać
13 paź 15:25
Jerzy:
| | 1 | | n | | n | |
= lim [(1 − |
| )n+1] |
| = (e−1) |
| = e−1 |
| | n+1 | | n+1 | | n+1 | |
13 paź 15:26
Anula: z twojego mnożenia wychodzi n2 −1
13 paź 15:28
Anula: Czyli jak w nawiasie jest odejmowanie to e−1?
13 paź 15:33
Jerzy:
To jest dodawanie liczby: −1 , stąd: e−1
13 paź 15:36