Uklad nierownosci
Antonni: Rozwiaz uklad nierownosci
| |x−2| | |
−3≤U{|x|}{x]+{|x−1|}{x−1}+ |
| ≤3 |
| x−2 | |
| |x| | | |x−1| | | |x−2| | |
Oznacze sobie f(x)= |
| + |
| + |
| |
| x | | x−1 | | x−2 | |
dla x∊(−
∞,0) f(x)= −1−1−1=−3 (spelniona
dla x∊<0,1) f(x)= 1−1−1=−1 (spelniona
dla x∊<1,2) f(x)= 1+1−1 =1 (spelniona
dla x∊<2,
∞) f(x)= 1+1+1=3 (spelniona
Odp. x∊ℛ\{0, 1,2}
Antonni: ax 
Wykluczylem te x
sy dla ktorych mianowniki sie zeruja w odpowiedzi

jesli trzeba to zrobie to na poczatku i poprawie w zeszycie . Nie ma problemu