matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Iza:
Granica ciągu liczbowego a
n
=(1+
5
n
)
2n
a) jest równa 5 b) wynosi e
10
c) nie istnieje d) wynosi 25
12 paź 23:48
Bogdan:
a
lim
n→
∞
(1 +
)
n
= e
a
n
13 paź 00:30
Janek191:
5
a
n
=[ ( 1 +
)
n
]
2
n
więc lim a
n
= (e
5
)
2
= e
10
n→
∞
13 paź 13:12