matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc Logarytmy
Ania:
Proszę o pomoc Logarytmy
https://zapodaj.net/675948eebba16.jpg.html
12 paź 22:19
Jack:
1)
log
3
√
x
log
3
x
1/2
zauwaz, ze log
9
√
x
=
=
=
log
3
9
2
1
log
3
x
2
1
=
=
log
3
x
2
4
12 paź 22:22
Jack:
2) skorzystaj, z tego, ze a
log
a
b
= b
12 paź 22:25
Ania:
Dzięki bardzo
12 paź 23:32