| (1+i)3 | |
| (1−i)7 |
| (1−i)5−1 | |
| (1+i)5+1 |
| 1 | √2 | |||
cos φ = | = | |||
| √2 | 2 |
| 1 | √2 | |||
sin φ = | = | |||
| √2 | 2 |
| π | ||
φ = | ||
| 4 |
| π | π | |||
z = √2(cos | + i sin | ) | ||
| 4 | 4 |
| π | π | |||
z3 = (1+i)3 = (√2)3(cos 3* | + i sin 3* | ) = | ||
| 4 | 4 |
| 3π | 3π | π | π | |||||
= 2√2(cos | + i sin | ) = 2√2(cos(π − | ) + i sin (π − | )) = | ||||
| 4 | 4 | 4 | 4 |
| π | π | |||
= 2√2(− cos | + i sin | ) = | ||
| 4 | 4 |
| √2 | √2 | 2 | 2 | |||||
= 2√2(− | + i | ) = 2(− | + i sin | ) = 2(−1+i) = −2 + 2i | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |