help!
Wydi: Oblicz sumę wszystkich liczb trzycyfrowych zapisanych wyłącznie za pomocą cyfr wybranych
ze zbioru {0, 1, 2, 3}
9 sty 15:49
justyna: 3 * 4 * 4= 48
9 sty 16:01
Wydi: Sumę liczb a nie ilość...
10 sty 12:40
Wydi: Hmmm... i teraz może a
1=102 a
n=321 i n=48 z ciągu można tak

10 sty 12:42
Wydi: Aha z tego co pamiętam to można powtarzać cyfry...
czyli:
a
1=100
a
n=333
3*4*4=12*4=48↔n=48
| | 100+333 | |
Sn= |
| *48=433*24=10392 Dobrze  |
| | 2 | |
Proszę o spr...
10 sty 12:48
Wydi:
10 sty 15:26