matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
4:
oblicz : ( 9
2/3
− 3√8 ) do potegi 3/4
11 paź 23:24
4:
tam jest pierwiastek 3 stopnia z 8
11 paź 23:25
Jack:
3
√
8
= 2 9
2/3
=
3
√
9
2
=
3
√
3
3
* 3
= 3
3
√
3
(3
3
√
3
− 2)
3/4
=
4
√
(3
3
√
3
− 2)
3
11 paź 23:29
4:
dalej
11 paź 23:29