matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
r
4:
Moze ktoś pomoc
x
2
+1/x
= uprość
x+ /x −1
2 zad. (
3
√
9
2
−
3
√
8
)
do potegi 3/4 oblicz
11 paź 23:03
PW:
Ten ułamek równy uprość jest zapisany w wątpliwy sposób. Może powiedzmy tak:
a
− jest to ułamek
, w którym
b
a = ... b = ...
12 paź 00:30