Excel
żoze: Pomoze ktos ?

Zrobilem tabelke mnozenia 10 na 10 w Excelu
i mam te wszystkie wyniki
Teraz za pomoca formatowania warunkowego zrobic zeby liczby parzyste byly na jakis kolor i
nieparzyste na inny (w tej tabelce)
probuje cos MOD ale nie wiem jak
11 paź 21:45
znajomy01: Formatowanie warunkowe −> nowa formuła −> użyj formuły... −> tam wpisz coś w stylu
=MOD(B2;2)<>0 i daj format wypełnienia jakiś kolor (ale mogłem coś pokręcić) albo
=CZY.PARZYSTE(liczba)
11 paź 21:59
Jack: co oznacza zapis B2;2?
11 paź 22:24
Jack: ja bym proponował
MOD(komórka którą chcesz ; 2) = 0
i drugi warunek
MOD(... ; 2) = 1 (bo nieparzysta)
11 paź 22:26