matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz to :)
Ola:
32
3
/8
2
jak to rozwiązać ?
11 paź 20:46
Adamm:
zauważ że 32=2
5
oraz 8=2
3
32
3
teraz
=U{2
15
{2
6
}=2
9
=512
8
2
11 paź 20:48
Jolanta:
8=2
3
32=2
5
juz wiesz ?
11 paź 20:48
Leszek:
(2
5
)
3
/2
6
=2
9
=512
11 paź 20:50