matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy podane proste są równoległe do prostej y-3x=0
...:
czy podane proste są równoległe do prostej y−3x=0 a) 2y + 6x = 2 b) −4y + 12x = 3
11 paź 19:38
Janek191:
y = 3 x b) 4 y = 12 x − 3 / : 4 y= 3 x − 0,75 Tak
11 paź 19:40