zbior
f#: A={x∊ℕ : x|12 => x|8} wyznacz zbiór A
11 paź 19:36
Janek191:
A ={ 1, 2, 4}
11 paź 19:45
Kacper:
Wg mnie to A=ℕ\{3,6,12}
Ale mogę się mylić
11 paź 19:48
f#: dlaczego akurat tak jest? moze jakies proste objasnienie?
11 paź 19:48
Janek191:
1 jest dzielnikiem 12 i dzielnikiem 8
2 jest dzielnikiem 12 i dzielnikiem 8
4 jest dzielnikiem 12 i dzielnikiem 8
11 paź 19:55
PW: A zbiory, w których ta implikacja ma oba człony fałszywe?
11 paź 19:59
f#: już rozumiem

dzięki
11 paź 20:02
Janek191:
To pewnie tak jak u Kaspra
11 paź 20:04
PW: Trzeba powiedzieć że podchwytliwe
11 paź 20:06