matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji f określonej wzorem:
hela:
Naszkicuj wykres funkcji f określonej wzorem: a) f(x)= 2x−4 dla x<5 0 dla x=5 x dla x>5 b)f(x)= x−2 dla x∊(
∞
;3) −x+4 dla x∊<3;5> x+2 dla x∊(5,
∞
)
11 paź 18:51