matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz resztę wielomianu w przez 2x+4
Magda:
Reszta z dzielenia wielomianu w(x)=8x
8
+6x
6
+4x
4
+2x
2
+m przez x−2 jest równa 2016. Oblicz resztę dzielenia wielomianu w przez 2x+4 Rozwiąże ktoś?
11 paź 18:37
Adamm:
w(2)=2016
w(−2)
oblicz
2
11 paź 18:41
Mila:
W(−2)
W(2)
=
=1008
2
2
11 paź 18:59