matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania i nierówności
Bartek:
Prosze o pomoc! Rozwiąż równanie i nierówność: a) 50 = 100 * (0,95)
t
b) 1000 ≥ 1210 * (α)
2
11 paź 16:03
Adamm:
a) 50 = 100 * (0,95)
t
1
=(0,95)
t
2
1
log
0,95
=t
2
11 paź 16:07
Adamm:
100
b)
≥α
2
121
10
10
≥α≥−
11
11
11 paź 16:09