matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tak skomplikowane, że nie potrafię opisać
Patryk:
Cześć, daję link do zadania.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/14627911_1989121881314806_1460284315_n.png?oh=ecfbe5790c9d6e5e21179ff92462b599&oe=57FE98B9
Udało mi się tylko wyprowadzić to do 4x
√
x
−
2x
3
*3
√
x
Nie wiem, co dalej. Pomożecie?
10 paź 21:13
Janek191:
2x
(
√
x
)
3
+ 0,5*2*3 (
√
x
)
3
−
*3
√
x
=
√
x
/ :
√
x
3
10 paź 21:21
Janek191:
x + 3 x − 2 x = 1 2 x = 1 x = 0,5 =====
10 paź 21:22
Patryk:
Pozwolę sobie jeszcze dorzucić to:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/14628128_1989128817980779_250258077_n.png?oh=afe5786f695c0bd991b7ccf7b11e5197&oe=57FE9434
10 paź 21:23