Uklad rownań
gielczunator: Dzień dobry. Po rozwiązaniu układu równań:
xy = 15
x + y + x
2 + y
2
| | 9 | | √21 | | √21 | |
uzyskałem cztery możliwe pary: 3,5 i odwrotnie oraz − |
| − |
| ; |
| − |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
W odpowiedziach jednak podane są tylko te dwie pierwsze możliwości, nie ma dodatkowych założeń.
Czy popełniłem błąd?
10 paź 21:02
Mila:
A to drugie równanie to jakie ma być?
10 paź 21:05
gielczunator: ojj.... = 42
10 paź 21:07
Mila:
xy = 15
x + y + x2 + y2=42
Są 4 rozwiązania.
10 paź 21:19
gielczunator: dziękuję, tak też mi sie wydawało, musi być błąd w odpowiedziach
10 paź 21:25
jc: Dobrze policzyłeś.
10 paź 21:26