calki
kamil: Prosze o spr rozwiazan calek:
| | 1 | |
∫ |
| dx= wg mnie −33√5−x+c |
| | 3√(5−x)2 | |
| | dx | |
∫ |
| = wg mnie 12√lnx+c |
| | (x√lnx) | |
| | x | |
∫ |
| dx= wg mnie −14√9−x2+c |
| | √9−x2 | |
| | x | |
∫ |
| dx= wg mnie 32(√(x+1)2−√x+1 )+c |
| | √x+1 | |
jesli mam blad prosze podac wlasne rozwiaznie. najlepiej poprzez podstawianie(sposob
rozwiazania mam narzucony w tresci zadania)
9 sty 12:44
kamil: ods
9 sty 15:34
kamil: odswiezma
9 sty 17:18
kamil: odswiezam
9 sty 20:17
jo: Sprawdź 2 całkę bo chyba zamiast 1/2 powinno być 2.
W 3 chyba bez 1/4 (ale z minusem).
Ostatnie chyba też nie tak...
9 sty 22:30
kamil: czy ktos moze mi pomoc?
10 sty 16:31
kamil: wystarczy podanie prawidlowych odp, ale zeby byly pewne na100% bez chyba,,,
10 sty 16:32