matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja
0909:
Wykaż, że jeśli funkcja jest parzysta i nieparzysta jednocześnie, to musi być równa 0.
10 paź 20:43
ICSP:
dla każdego x ∊ D f(x) = −f(−x) f(x) = f(−x) Dodając stronami f(x) = 0
10 paź 20:47
0909:
I tyle?
Dziękuję
10 paź 20:48