matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica w punkcie
Zbigniew:
−x
2
+10x−24
(x−6)(x−4)
x−4
2
1
lim
=
=
=
=
x
2
−2x−24
(x+4)(x−6)
x+4
10
5
x→6
−1
w odp. jest
5
10 paź 20:18
Eta:
−x
2
+10x−24=
−
(x−6)(x−4)
10 paź 20:20
Zbigniew:
thx
10 paź 20:21
Eta:
10 paź 20:25