matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
NAPISZ RÓWNANIE PROSTEJ
pati:
PROSZĘ O POMOC KROK PO KROKU A)RÓWNOLEGŁEJ B)PROSTOPADŁEJ DO PROSTEJ Y=3\2X−1 I PRZECHODZĄCEJ PRZEZ PUNKT A=(−6,2)
9 sty 12:32
ola:
3
a) || a
1
=a
2
=
2
3
y=
x+b
2
3
2=
*(−6)+b
2
2=−9+b b=11
3
y=
x+11
2
b) ⊥ a
1
*a
2
=−1
3
2
*a
2
=−1 /*
2
3
2
a
2
=−
3
2
y=−
x+b
3
2
2=−
*(−6)+b
3
2=4+b b=−2
2
y=−
x−2
3
9 sty 13:38