matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Marta:
Przedstaw wyrażenie w postaci logarytmu pewnej liczby 3 log
2
10 − 1 Rozwiąże ktoś po kolei? dzięki
10 paź 19:28
Mila:
log
2
(10
3
)−log
2
(2)= log
2
(1000)−log
2
(2)=
1000
=log
2
(
)=log
2
(500)
2
10 paź 19:40