matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadania maturalne
Michał05:
Zd13.Długość okręgu opisanego na kwadracie o polu 72 wynosi a)6π b)12π. c)12
√
2
π. d)36π
10 paź 17:22
Mila:
a
2
=72 a=
√
72
=
√
2*36
a=6
√
2
1
R=
d
2
oblicz długość przekątnej, a potem R i do wzoru. 2πR.
10 paź 17:25