matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby Zespolone
Dyb:
Witam! Mógłby mi ktoś rozpisać dlaczego i
−
1=−i?
9 paź 23:34
Benny:
1
1
i
i
i
=
*
=
=
=−i
i
i
i
i
2
−1
9 paź 23:35
jc:
Bo i*(−i)= 1.
9 paź 23:42