matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
gee
ola:
jak wyznaczyc punkt przeciecia okregu z prosta np (x−2)
2
+(y−2)
2
=10 i 2x−y+3=0
9 paź 21:07
Jack:
w czym problem? prosyta to 2x−y + 3 = 0 czyli y = 2x+3 i do rownania okregu podstaw teraz ten y
9 paź 21:09