f.kw.
ell: Wyznacz funkcję kwadratową f(x) =ax2+bx+c jeśli:
f(0)=3
f(1)=2
c=3
a+b=−1
I co dalej?


Mam chyba umysłowe zaćmienie
9 paź 20:55
zef: Za mało danych.
Pewnie funkcja kwadratowa wygląda tak: x2+bx+c i z tego byśmy wiedzieli że a=1
9 paź 21:00
ell: Nie, to cała treść
9 paź 21:02
mm:
sprawdz dokladnie tresc. masz 3 niewiadome i 2 rownania. cos jeszcze musi byc powiedziane o tej
funkcji.
9 paź 21:25
ell: Treść jest taka, żadnych więcej informacji
9 paź 21:28
===:
... a może to wierzchołek?
9 paź 21:34