matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Współrzędne Biegunowe -> Współrzędne Prostokątne
Arni:
Wyznaczyć współrzędne prostokątne punktu danego we współrzędnych biegunowych: A(3; π/4)
9 paź 20:31
Leszek:
x=r*cos α y=r*sin α r=3 , α =π/4
9 paź 20:33
Arni:
Dzięki Bracie
9 paź 20:36