Logarytmy
hubi: Witam wszystkie umyły lepsze o de mnie. Proszę mi wytłumaczyć jak zrobić to zadanię
log51
9 paź 19:19
Adamm: umyły
9 paź 19:23
shadow: Z definicji logac=b wtedy i tylko wtedy gdy ab=c
Dasz już radę?
9 paź 19:23
zef: 0
9 paź 19:24
hubi: Dobra nie ważne jestem debilem
9 paź 19:24
hubi: XD ogarnąłem że to 0 a już się zastanawiałem z jakiego pierwiastka może to być XD
9 paź 19:25
hubi: Ale mam inne zadanie
9 paź 19:31
hubi: log7243
9 paź 19:32
hubi: Albo logarytmy bez podstawy typu log0.001
9 paź 19:35
Omikron: Jak podstawa nie jest zapisana, to jest nią 10
9 paź 19:36
Omikron: 243=35
log7243=log735=5log73
9 paź 19:36
hubi: Nie można inaczej rozwiązać log7243 ? Tak żeby wyszedł normalny wynik jak w pozostałych
logarytmach . Trochę się też zastanwiałem że to 243 mogło być błędem i być 343 bo dopiero
zaczynam logarytmy i czegoś takiego jeszcze nie miałem.
9 paź 19:40
Omikron: Możliwe, że to jest błąd. Jeżeli to 243 to nic innego z tym nie zrobisz.
9 paź 19:42