Wyrażenia
Oliwia: ( x + 10 ) ( x − 5 ) − ( x2 − 25) zapisz wyrażenie w jak najprostszej postaci i oblicz jego
wartośc dla x=3
9 paź 18:20
5-latek: (x+10)(x−5)−(x−5)(x+5) =( x−5)[(x+10)(x+5)}
Podstaw za x=3 i policz
9 paź 18:23
Adamm: raczej (x+10)(x−5)−(x−5)(x+5)=(x−5)(x+10−x−5)=5(x−5)
9 paź 18:25
5-latek: Masz racje pominalem minusa .
9 paź 18:26
Oliwia: ( a − b ) ( a + b ) = a2 − b2
9 paź 18:30
Oliwia: ( a − b ) ( a + b ) = a2 − b2
9 paź 18:30
Oliwia: ( a − b ) ( a + b ) = a2 − b2
9 paź 18:31
5-latek: albo tez (a+b)(a−b)= a2−b2 bo mnozenie jest przemienne
9 paź 18:32
Oliwia: okej dziękuje bardzo
9 paź 18:38