Naszkicuj wykres funkcji, wyznacz liczny a b i c
UberA: Naszkicuj wykres funkcji f (x) a następnie g (x) :
a) f (x)= (x+2)2 −1 g (x)= −(x+2)2+1
b) f (x)=| x−1| +3 g (x)= −|x−1|−3
2) Suma trzech liczb a,b,c jest równa 27. Liczba c jest o 3 większa od średniej
arytmetycznej liczb a i b
A liczba b jest o 3 mniejsza od średniej arytmetycznej liczb c i a. Wyznacz liczby a b c .
9 paź 16:58
Adamm:

a) f(x), czerwony to przesunięty wykres x
2, g(x), niebieski to odbity od OX
b) f(x) to przesunięty wykres |x|, g(x) to odbity od OX
9 paź 17:02
Adamm: 2) a+b+c=27
policz sobie
9 paź 17:04