matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy egzamin
Ertyk:
Pomocy egzamin oblicz różniczkowy y−x*yprim=1+X
2
*yprim
9 paź 16:34
piotr:
po rozdzieleniu zmiennych:
dy
dx
=
y−1
x
2
+2
c
1
x + 1
y(x) =
x + 1
9 paź 16:45