Iloczyn kartez.
Grom: Na plaszczyznie R
2 wyznacz iloczyn kartezjanski AxB:
A=C i B={y:y=
√−x,x≤0}
Jak to przedstawic w ukladzie kartezjanskim
![](emots/2/pytajnik.gif)
Bardzo prosze o pomoc
9 paź 00:32
Janek191:
![rysunek](rys/125499.png)
A x B = { (x, y)∊ℛ
2 : x ∊ C ∧ y =
√ − x }
9 paź 06:35
elo: ale produkt kartezjański to wszystkie pary, czyli w zbiorze są też liczby całkowite dodatnie,
co z nimi
9 paź 10:53
Janek191:
Masz zapisane,że x ≤ 0
9 paź 11:17
elo: ale w innym zbiorze
9 paź 11:22
elo: bo osobiście trochę nie rozumiem tego produktu kartezjańskiego. Maja być wszystkie pary, czyli
każda całkowita ze zbioru A powinna mieć tworzyć pare ze wszystkimi ze zbioru B. A na tym
rysunku tego nie ma.
mógłbyś mi to wytłumaczyć
9 paź 11:31