Liczby rzeczywiste
Pati18773: Czy to dobrze ?
a2=36+b2 | √
a=6+b
8 paź 21:16
Adamm: nie
8 paź 21:16
Adamm: 1. √a2=|a|
2. √36+b2≠6+b
8 paź 21:17
Andrzej: podnosimy drugie rownanie stronami do kwadratu i podstawiamy do pierwszego ,otrzymujemy
12ab=0
8 paź 21:26
Adamm: Andrzej, ona spierwiastkowała obustronnie, to nie jest układ równań
8 paź 21:30
Andrzej: To co z tym trzeba zrobic ? tresci zadan powinny byc preczyzyjne .
8 paź 21:34
Adamm: zostaw, gdyby naprawdę jej zależało to by napisała o co chodzi
8 paź 21:34
Andrzej: Ok masz racje .
8 paź 21:35