analiza
kk: Proszę o pomoc
Schemat badania funkcji
!.Dziedzina funkcji
2.Granice
3.Asymptoty
4.przecięcia z osią
5.Znak funkcji
6.Parzystość i nieparzystość
I tutaj nie rozumiem pkt. 5 jakby ktoś mi mógł pokazać na tej funkcji
8 paź 18:11
Kacper:
Co oznacza dla ciebie znak funkcji ?
8 paź 18:12
Adamm: 5. dla jakich x F(x)>0, F(x)<0 oraz F(x)=0
8 paź 18:43
kk: Dziękuję
A mógłby mi ktoś jeszcze obliczyć granice lewostronna i prawostronna w 3 z tej samej funkcji
8 paź 19:06
Adamm: | | x2−16 | | −7 | |
limx→3− |
| = [ |
| ]=−∞ |
| | 9−x2 | | 0+ | |
| | x2−16 | | −7 | |
limx→3+ |
| = [ |
| ]=∞ |
| | 9−x2 | | 0− | |
8 paź 19:21