e
elo: 1. Na płaszczyźnie R2 wyznacz AxB
A{1,2,3,4} B{1,2}
2.określ założenia f◯f f(x)= 2x+sinx
3. dla funkcji f(x)=ex naszkicuj wykresy
x→f(x+2)
jakby mógł ktoś powiedzieć jak zrobić te przykłady to byłoby super
8 paź 16:18
elo: halo halo pomoże ktoś
8 paź 17:54
jc: Co oznacza symbol A{1,2,3,4} ?
8 paź 18:02
elo: nie wiem, chyba zbiór(?), no takie mam polecenie
8 paź 18:13
elo: up
8 paź 18:39
elo: ponowiam prośbe
8 paź 19:14
elo: up
8 paź 19:37
PW: A może jednak było
A = {1, 2, 3, 4}, B = {1, 2}?
8 paź 19:40
Janek191:
z.1
A = { 1,2,3,4} B = { 1, 2}
A x B = { (1,1),(2,1),(3,1),(4,1),(1,2),(2,2),(3,2),(4,2)}
8 paź 19:40
Janek191:

z.3
f(x) = e
x
więc
g( x) = f(x + 2) = e
x + 2
Aby otrzymać wykres funkcji g przesuwamy wykres funkcji f o wektor [ − 2, 0]
8 paź 19:44
PW: No widzisz,
elo? Jeżeli polecenie jest sensowne, to odpowiedź jest od razu.
8 paź 19:45
mat: Ok dzieki
8 paź 22:29
mat: A to drugie zadanie jak zrobic, bo pierwszy raz spotykam sie z takim zapisem
8 paź 22:30
Antonni: f(2x+sinx)= 2(2x+sinx)+sin(2x+sinx) = dokoncz
8 paź 22:35
mat: No ale jakie to maja byc zalozenia. Dziedzina to przeciez caly zbior liczb rzeczywistych, nw co
jeszcze mozna z tym zrobic
8 paź 23:46