zwiazki miedzy funkcajmi trygonometrycznymi.
trygonometria: 1+sinα/cosα=cosα/1−sinα
Sprawdz czy podana równość jest tożsamością
8 paź 16:11
Tadeusz:
np tak:
założenia i mnóż
8 paź 16:26
trygonometria: czyli:
1−sinα=cos2α
cos2α=cos2α
czy to możliwe, że to takie proste >.<?
8 paź 16:34
trygonometria: tam kwadratu przy 1−sinα nie dodałem, ale założenie się zgadza. Czy to jest poprawnie?
8 paź 16:35
PW: Nie. Ostatnie równanie jest prawdziwe dla wszystkich liczb rzeczywistych, a badane równanie −
nie.
8 paź 16:47
PW: Przyszedłeś to po wiedzę, czy naubliżać? Czytaj ze zrozumieniem, bo masz z tym kłopoty. I nie
przepraszaj, tylko zmień nick. Osobnik trygonometria więcej tu pomocy nie dostanie, takie
mamy zwyczaje.
8 paź 16:57